Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Δείτε την ανακοίνωση του 15μελους για την λήξη της κατάληψης.
Ο Σύλλογος θα παραβρεθεί στο Σχολικό Συμβούλιο της Δευτέρας και θα σας ενημερώσουμε για το τι συζητήθηκε.
Θυμίζουμε την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τετάρτη 29/11 6.30μμ στο σχολείο.
Για το ΔΣ
Κώστας Δικαίος


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Όπως γνωρίζετε το σχολείο σήμερα άνοιξε, αφού μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε τους βασικότερους στόχους αυτής της κατάληψης. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ του 15μελούς και των καθηγητών όπως είχε ζητηθεί, όπου έγινε ένας γενικότερος απολογισμός της βδομάδας, τι θεωρούμε ότι καταφέραμε ουσιαστικά με αυτή την κίνηση ‘αντίδρασης’ που οργανώσαμε και πως το αισθάνθηκαν από μεριά τους οι καθηγητές. Ήταν φανερή η βελτίωση των σχέσεων και της μεταξύ μας επικοινωνίας μετά από τη χθεσινή μας συνέλευση. Φάνηκε πως η πλειοψηφία των καθηγητών έχουν την πρόθεση να συνεργαστούν από εδώ και στο εξής μαζί μας και να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις γνώμες όλων. Το σχολείο λοιπόν θα επανέλθει στους ρυθμούς του από Δευτέρα.
   Το επόμενο διάστημα:
   Η Κυρία Σερέτη θα αφιερώσει μια ώρα σε κάθε τάξη ξεχωριστά για να μιλήσει και να ακούσει τους μαθητές 
  Tην Δευτέρα μετά την λήξη του σχολικού ωραρίου (14.15) θα πραγματοποιηθεί Σχολικό Συμβούλιο όπου θα παρευρεθεί εκπρόσωπος από το Δήμο ώστε να αναζητηθούν λύσεις για τα υλικοτεχνικά προβλήματα του κτηρίου. 
   Θα υπάρξει ενημέρωση και επικοινωνία με το Βαρβάκειο Ίδρυμα για να πιέσουμε ώστε να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του σχολείου. 
   Η Κα Σιψή έχει αναλάβει την οργάνωση μιας ημερίδας στο επόμενο διάστημα, όπου θα μιλήσουν ειδικοί από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ως πιο διδακτικό τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος με τα ανομολόγητα 
 Σχεδιάζεται επίσης  το βάψιμο του σχολείου από μαθητές και οποιονδήποτε άλλον επιθυμεί να συμμετέχει, σαν μια δράση συμβολικού χαρακτήρα αλλά και για να επιδιορθωθούν τα γκράφιτι που έγιναν κατά τη διάρκεια της κατάληψης 
 Οι καθηγητές δέχονται επίσης προτάσεις για εκπαιδευτικές εκδρομές. 
 Οργανώνεται το μαθητικό εφημεριδάκι, περιμένουμε τα άρθρα σας
(αναλυτικότερη ενημέρωση από τη Βάσια τη Δευτέρα)

Όσων αφορά την αναπλήρωση των ωρών που χάθηκαν, η διευθύντρια μας διευκρίνισε πως θα καλυφθούν από τους 3 περιπάτους που μας είχαν μείνει, την γιορτή της 25ης Μαρτίου και πιθανότατα την αργία των τριών ιεραρχών. 

Το πρόγραμμα της Δευτέρας (μόνιμο πλέον) θα ανακοινωθεί στο σαιτ του σχολείου το απόγευμα της Κυριακής!

Για οποιοδήποτε εξέλιξη θα σας κρατάμε ενήμερους,

Το 15μελές του Βαρβακείου Λυκείου