Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Εορτασμός μνήμης Ιωάννη Βαρβάκη 12.01.2015

Το Βαρβάκειο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο & Λύκειο σας προσκαλεί στον ετήσιο εορτασμό της μνήμης του ευεργέτη του Έθνους και της Σχολής μας Ιωάννη Βαρβάκη, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 με αφορμή τη συμπλήρωση 190 χρόνων από τον θάνατό του. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι ως εξής:

08.15 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής (Ακαδημίας 67). Ομιλία της καθηγήτριας θεολόγου Μ. Παζάρσκη: «Εις μνήμην Ιωάννη Βαρβάκη, μεγάλου Έλληνα ευεργέτη του 19ου αι.». Κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ιωάννη Βαρβάκη στο Ζάππειο και Τρισάγιο στο μνήμα του στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

11.00 π.μ. Εκδήλωση με θέμα: «Απόφοιτοι «με λογισμό και μ’ όνειρο» απ’ το σχολείο του Ιωάννη Βαρβάκη: Ανδρέας Φραγκιάς. Συγγραφέας και Δημοσιογράφος» στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων της Τράπεζας της Ελλάδος (είσοδος Εδουάρδου Λω και Σταδίου)

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθούν και τα βραβεία Α. Γ. Σαρή, Ν. Δ. Τζουγανάτου και Ν. Νικόπουλου σε ιδιαίτερα διακριθέντες αποφοίτους του 2014 του Λυκείου της Βαρβακείου Σχολής.


Η Διευθύντρια
του Λυκείου
Βασιλική Σερέτη
Η Διευθύντρια
του Γυμνασίου
Μαρία Μωραΐτη

(Για την είσοδό σας στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων της ΤτΕ είναι απαραίτητη η επίδειξη της πρόσκλησης και της αστυνομικής σας ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου ταυτοποίησης)